EDEVA

- Trafiksystem för en levande stad -

Vi vill bidra till en modern och hållbar stadsutveckling genom att utveckla innovativa trafiksystem för ett samhälle där människan står i centrum. Det gör vi genom att satsa på ny teknik med robusta, effektiva och flexibla lösningar som bland annat gör det enklare för kollektivtrafik och utryckningsfordon men framförallt för människorna och livet i staden. Vi är övertygade om att en trygg, säker och levande stad skapas genom innovativa, långsiktiga och hållbara tekniska lösningar.

Senaste nytt

Trafikverket pratar om sina Actibump

Maria Krafft, måldirektör på Trafikverket, var i tisdags med i TV4 Nyhetsmorgon och berättade om de nya aktiva farthindren de har installerat på E65 i Ystad.
Se inslaget här.
En intervju med projektledaren för projektet i Ystad var med i Nyheterna på TV4. Se det här.
Trafikverkets pressmeddelande finns här.
Trafikverkets animation om hur aktiva farthinder fungerar finns här.
Information om systemet finns även på Trafikverkets hemsida

På Edeva är vi otroligt stolta över att få leverera vårt system till en så stor och väl ansedd aktör som svenska Trafikverket!

Media: Trafikverket och Australien

Trafikverket bjuder in media att närvara vid öppnandet av E65 Dragongatan i Ystad efter en större renovering. Som en del i arbetet har det installerats aktiva farthinder, Actibump, vid en gångpassage över Dragongatan. Trafikverkets pressinbjudan med mer information finns här.

Det har också kommit en del uppmärksamhet i australiensisk media kring de Actibump som finns installerade där. Se Channel 7 news reportage här.

Installationen i Australien invigd

I december installerades två Actibumpsystem på Curtin Universitys campus i Perth, Australien. Det är en genomfartsväg genom universitetsområdet som behövde hastighetssäkras. Enligt Graham Arndt på Curtin university körde 70 % av fordonen för fort på delar av sträckan.
De installerade Actibumpen invigdes under eventet Parking Australia. Många nyfikna besökare tog sig en titt på systemet och fick se det i funktion. Nu inväntar vi att resultaten ska stabiliseras.
- Det är alltid en inkörningsperiod innan folk har vant sig och lärt sig hur det fungerar men vi har redan börjat se en trend åt rätt håll, säger David Eskilsson VD på Edeva.
- Vi ser fram emot resultaten. Vi kommer också att genomföra lite forskning på den beteendepåverkan systemet har. Det ska bli intressant, säger Graham Arndt, service- och underhållschef på Curtin university.
Läs pressreleasen på engelska här.

Tillbaka till nyheter

Press

Actibump

  • Gör du rätt kör du på plan väg
  • Gör du fel får du en fysisk påminnelse
  • Rättvis behandling oavsett fordonstyp
  • Ett jämnt trafikflöde i säker hastighet
  • Framkomlighet för alla


Edeva AB är tillverkare och säljare av Actibump, ett intelligent trafiksäkerhetssystem. Actibump är ett robust system som ger ökad trafiksäkerhet och framkomlighet samtidigt som det sänker utsläpp och buller. Actibump lämnar plan väg för fordon som körs i tillåten hastighet. Fortkörare aktiverar en lucka, integrerad i vägkroppen, som sänks några centimeter och skapar ett inverterat fartgupp.
Actibump finns installerat i Linköping, Uppsala, Malmö, Västerås, Helsingborg och på Öresundsbron. I slutet av 2017 installeras Actibump på två platser på Curtin University i Perth, Australien.

Här finns tidigare nyhetsbrev.


Dessa bilder är fria att använda i press. Ange Edeva som fotograf och skicka oss gärna en länk eller kopia.

Titta på installationerna i 360 här.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs tidigare nyhetsbrev

Kontakt

Edeva AB, Cleantech Park, Gjuterigatan 1D
582 73 Linköping
013-474 61 00 [email protected]

Alla ( stycken)
Sverige ( stycken)
Återförsäljare ( stycken)

Om Edeva

Resultatbaserad innovation

Actibump är en världsunik uppfinning med en global marknad som har utvecklats för att leverera ett visst resultat. Man behövde en lösning som fick folk att hålla rätt hastighet utan att tvinga ner någon i väldigt låg hastighet och utan att störa busstrafiken. Vi utvecklade Actibump som levererar det resultatet och mer än så. Man behöver inte längre välja mellan att inte göra något alls eller att göra något som orsakar problem. Det är så vi vill jobba.

Cleantech

Edeva är medlem i CleanTech Östergötland
Vi vill arbeta för en levande stad, ett samhälle där alla kan leva och må bra. En Actibumpinstallation minskar utsläppen från de passerande fordonen eftersom alla kan hålla samma jämna hastighet. Dessutom minskar bullret.

Edeva är LEAD alumni

LEAD är en företagsinkubator i världsklass. LEAD ägs av Linköping Universitet och finansieras av Linköpings kommun och Norrköpings kommun. Vår tillväxt startade på LEAD och de har stöttat oss i processen till en mogen produkt och ett företag som är redo för en internationell marknad.