EDEVA

- Trafiksystem för en levande stad -

Vi vill bidra till en modern och hållbar stadsutveckling genom att utveckla innovativa trafiksystem för ett samhälle där människan står i centrum. Det gör vi genom att satsa på ny teknik med robusta, effektiva och flexibla lösningar som bland annat gör det enklare för kollektivtrafik och utryckningsfordon men framförallt för människorna och livet i staden. Vi är övertygade om att en trygg, säker och levande stad skapas genom innovativa, långsiktiga och hållbara tekniska lösningar.

ActibumpMer information:

Senaste nytt

Inställt: Konferenser och mässor

Som alla vet vid det här laget ställs konferenser och mässor in eller flyttas i väntan på att världen ska återgå till det normala. Det gäller förstås även de konferenser och mässor vi hade planerat att delta på. Vi hoppas att vi ses i andra sammanhang under andra förhållanden snart ändå. Vi hoppas också att alla våra kunder, partner och kontakter håller sig friska och kan hålla sin verksamhet igång någorlunda trots att världen är både upp och ner, bak och fram och ut och in.

Inställt: Våren blir full av spännande aktiviteter för oss på Edeva!
Inte nog med att det kommer att ske installationer av Actibump på ett flertal platser, varav minst två är utanför Sverige (shhh! Den ena blir i Bergen i Norge men den andra törs vi inte säga var den blir riktigt än), kommer vi också att delta på ett antal mässor och konferenser. På vissa har vi monter i mässdelen och på andra är vi deltagare men vi är alltid intresserade av att träffas. Så hör av dig om du vill ha ett möte, en genomgång av vårt erbjudande eller vad som är på gång hos oss, eller bara en trevlig fika!

Vi kommer att vara på:
Smart City week/Mindtrek i Tampere, Finland. Vi är där som utställare 28-29 januari.
Global minesterial conference on road safety i Stockholm. Vi är där som deltagare 20-21 februari.
Smartbydugnaden i Oslo, Norge. Vi är där som deltagare 31 mars till 1 april.
Trafikksikkerhetskonferansen i Oslo, Norge, 21-22 april.
Intertraffic i Amsterdam, Nederländerna. Vi finns i monter 08.121 den 21-24 april.
Kollektivtrafikdagen i Stockholm, 13 maj.
NTFs Nollvisionskonferens, 13 maj.
Via Nordica i Malmö, 10-12 juni.

Bergen först ut Norge

Vi har inlett ett samarbete med Hordaland fylkeskommune (motsvarande en svensk region) och Statens Vegvesen (motsvarande Trafikverket) i Hordaland för att göra en installation på en fylkesväg (motsvarande det regionala vägnätet) i Bergen.
Platsen för installation ligger på Nattlandsveien vid ett övergångsställe i anslutning till ett boende för blinda och personer med synnedsättningar. Nattlandsveien är en av de stora trafiklederna in till centrala Bergen. Det går mycket trafik där och både vanliga bussar och trådbussar passerar frekvent samtidigt som det finns målpunkter på båda sidor av vägen.

Norsk media har varit snabba på bollen så här finns några artiklar:
Hordaland fylkeskommunes egen pressrelease
Din Side
Tv2
Fanaposten
Bergens tidende
Hordaland fylkeskommune och Statens vegvesen har också valt att nyttja vår nyutvecklade fordonsräkning och fordonsklassificering. Ett enkelt och billigt sätt att få kontinuerliga mätningar med hög kvalitet där man ändå har ett Actibump.

Mjölby installerar

Det är inte bara de större kommunerna, som Linköping, Helsingborg, Malmö och Uppsala, som har nytta av Actibump. Mjölby kommun installerar just nu två Actibump på en högtrafikerad väg vid ett större bostadsområde.
Planen för vägen var från början att göra en gång- och cykeltunnel under vägen men budgeten tillät aldrig ett så stort projekt. Efter att ha sökt, och fått, statsbidrag från Trafikverket kan Mjölby kommun nu installera Actibump istället och skapa en säker och trygg GC-passage med bibehållen framkomlighet för fordonstrafiken.

Installationen av Actibump genomförs i ett större projekt som även innefattar byggnation av cykelbana och flytt av övergångsställe. Projektet ska vara klart i höst och då driftsätts även Actibump.

Läs mer i Vimmerby tidning.
Bild: Sune Johansson

Tillbaka till nyheter

Press

Actibump

  • Gör du rätt kör du på plan väg
  • Gör du fel får du en fysisk påminnelse
  • Rättvis behandling oavsett fordonstyp
  • Ett jämnt trafikflöde i säker hastighet
  • Framkomlighet för alla


Edeva AB är tillverkare och säljare av Actibump, ett intelligent trafiksäkerhetssystem. Actibump är ett robust system som ger ökad trafiksäkerhet och framkomlighet samtidigt som det sänker utsläpp och buller. Actibump lämnar plan väg för fordon som körs i tillåten hastighet. Fortkörare aktiverar en lucka, integrerad i vägkroppen, som sänks några centimeter och skapar ett inverterat fartgupp.
Actibump finns bland annat installerat i Linköping, Uppsala, Malmö, Västerås, Helsingborg och på Öresundsbron. I slutet av 2017 installerades fyra Actibump på Curtin University i Perth, Australien. I april 2018 startade de två första Actibumpen i Trafikverkets vägnät, på E65 i Ystad.

Här finns tidigare nyhetsbrev.


Dessa bilder är fria att använda i press. Ange Edeva som fotograf och skicka oss gärna en länk eller kopia.

Titta på installationerna i 360 här.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs tidigare nyhetsbrev

Kontakt

Edeva AB, Cleantech Park, Gjuterigatan 1D
582 73 Linköping
013-474 61 00 [email protected]

Alla ( stycken)
Sverige ( stycken)
Återförsäljare ( stycken)

Om Edeva

Resultatbaserad innovation

Actibump är en världsunik uppfinning med en global marknad som har utvecklats för att leverera ett visst resultat. Man behövde en lösning som fick folk att hålla rätt hastighet utan att tvinga ner någon i väldigt låg hastighet och utan att störa busstrafiken. Vi utvecklade Actibump som levererar det resultatet och mer än så. Man behöver inte längre välja mellan att inte göra något alls eller att göra något som orsakar problem. Det är så vi vill jobba.

Cleantech

Edeva är medlem i CleanTech Östergötland
Vi vill arbeta för en levande stad, ett samhälle där alla kan leva och må bra. En Actibumpinstallation minskar utsläppen från de passerande fordonen eftersom alla kan hålla samma jämna hastighet. Dessutom minskar bullret.

Edeva är LEAD alumni

LEAD är en företagsinkubator i världsklass. LEAD ägs av Linköping Universitet och finansieras av Linköpings kommun och Norrköpings kommun. Vår tillväxt startade på LEAD och de har stöttat oss i processen till en mogen produkt och ett företag som är redo för en internationell marknad.